Mega vodstvo v Narodni galeriji

V Narodni galeriji bodo v šolskem letu 2018/2019 dejavno in na različne načine spodbujali reševanje kviza:

  • Za šolske obiske druge in tretje triade smo pripravili MEGA VODSTVO po Narodni galeriji. Zasnovano je tako, da se učenci v poldrugi uri sprehodijo skozi izbrane dvorane po stalni zbirki in občasnih razstavah (Ivana Kobilca (1861-1926). Slikarija je vendar nekaj lepega in Skrivnosti dolgega življenja. Pot umetnin od restavratorskega ateljeja do razstave), ob tem pa rešujejo MEGA kviz. V 90 minutah rešimo vse sklope in skupaj poiščemo končno MEGA geslo. Gesla rešenih sklopov lahko učenci oddajo kar v avli Narodne galerije, vse do 15. maja 2019. V Narodni galeriji bo v juniju namreč potekala tudi zaključna prireditev z razglasitvijo izžrebanih nagrajencev.
    Učitelje prosimo, da skupine predhodno prijavijo na MEGA vodstva v Narodni galeriji.
  • Mega kviz lahko mladi rešujejo tudi sami v prostem času, še bolj zabavno pa je skupaj s prijatelji. Vsi osnovnošolci, ki bodo sami prišli reševati MEGA kviz v galerijo, bodo imeli prost vstop. Rešujejo ga lahko na dva načina – z natisnjenim vprašalnikom (rešitev oddajo v zbirno skrinjico) ali pa preko spleta.
  • Zabavno in poučno reševanje MEGA kviza bomo v Narodni galeriji organizirali tudi za družine s šolarji ob dnevih odprtih vrat.

Več na: https://www.ng-slo.si/si/dogodki-in-obvestila/mega-vodstvo-za-osnovnosolce?id=4581

 

Vabljeni!